WYJĄTKOWA JOGURTOWNICA YOGURBERRY

YogurBerry to nowoczesne urządzenie do samodzielnego przygotowywania jogurtu. Urządzenie to innowacyjna forma, dzięki której przygotowywać można zdrowy jogurt w zaciszu własnego domu. Jednocześnie istnieje tam innowacyjność i prostota przygotowywania jogurtu co związane jest z tym, że następuje naturalna fermentacja, bez użycia prądu. Wystarczy pojemnik urządzenia i do tego bakterie startowe albo wcześniej przygotowany zaczyn.

Zrób domowy jogurt

Do przygotowywania pierwszej partii konieczny będzie zestaw startowy, w którym znajdować się będą bakterie o odpowiednim szczepie z dodatkiem żywych bakterii mlekowych. Nie musimy jednak zawsze rozpoczynać tego przygotowania od startera, ponieważ potem już w kolejnych partiach wystarczy wziąć dwie czy trzy łyżki jogurtu z partii wcześniej przygotowanej.

Jogurt produkowany na bazie zaczynu ma już mniejsza ilość bakterii. Dlatego zaczyn warto wykorzystywać kilka razy a potem znów wrócić do startera i taką serię stale powtarzać.

Jogurt z tego urządzenia to w 100% naturalny produkt, który nie ma sztucznych barwników oraz dodatków smakowych, będzie wpływał korzystnie na nasze zdrowie i dodatkowo ma również żywe kultury bakterii oraz probiotyki. Natomiast te dostępne w sklepach jogurty nie mają tego składnika ponieważ w ten sposób przedłuża im się ważność. To jednak sprawia, że nie ma odpowiedniej wartości odżywczej. Najzdrowszy będzie więc jogurt domowy.

Dlaczego zestaw YogurBerry jest tak wyjątkowy?

Prosty sposób na przygotowanie domowego jogurtu będzie opierał się na naturalnym fermentowaniu. Innowacyjny system cyrkulacji powietrza gwarantują, że pojawia się dobra forma służąca do do naturalnej fermentacji jogurtu.

Przepis na jogurt

Dodatkowo urządzenie świetnie wygląda, dlatego do każdej kuchni będzie można je dopasować. wszelkie elementy są wolne od BPA, dlatego nie trzeba się obawiać, że mają kontakt z żywnością. Wykonywane są z Tritanu, który charkateryzuje się perfekcyjną jakością. Materiał ten jest nieco podobny do szkła, dlatego nie przejmuje zapachów, nie będzie ich oddawała. Jest bezpieczny dla zdrowia.

Jeśli wybieramy mleko do własnego jogurtu najlepiej będzie się zdecydować na pełnotłuste mleko. Takie odtłuszczone nie da nam możliwości skutecznego fermentowania. Przygotowując świeży jogurt należy do pojemnika dodać saszetkę z zestawem startowym albo też bakterie jogurtowe. Wlewamy tam 900 ml mleka i umieszczamy w nim wspominane kultury bakterii.

Następnie trzeba odczekać w temperaturze pokojowej od 8 do 10 godzin. Następnie trzeba przechowywać w lodówce przez kilka godzin, by jogurt stał się gęsty. Można go spożywać w ciągu tygodnia. W okresie zimy będzie można przedłużać czas fermentacji podobnie jak w momencie, gdy będzie nadal jogurt miał formę płynną.

Story Page